štvrtok 9. augusta 2012

Od sna k realite

      Je úplne jedno koľko máte rokov. Sníva určite každý. Dieťa chce byť dospelým, dospelý dieťaťom, viac či menej reálnym hrdinom, alebo vlastníkom niečoho - od patentu na vynález po čosi hmotné a veľké, alebo úplne nehmotné ale tiež veľké. A možno úplne malé, ale vysnívané pre iných, či seba. Snívame asi stále, ale neskôr tomu hovoríme "túžby". S pribúdajúcim vekom sa do snov vtiera okrem vplyvu okolia aj rozum. Niekedy ozajstná pomoc medzi rozlišovaním sveta rojkov a reality, inokedy zbytočná brzda tvoriaca nepravdivé predsudky, brzdiaca malé kroky vedúce k veľkému cieľu.
     Môj detský sen o pomáhaní a žití v ťažko prístupných a divokých krajinách sa mi pomaly stáva skutočnosťou. Určite nebude presne premietnutý a ľahko zvládnuteľný ako v scenároch filmových režisérov, alebo iných detských rozprávkach. Ale pokiaľ sa necháte viesť Režisérom svojho života, zistíte, že určité túžby sú práve hybnou silou k ich naplneniu, aby sa vaša rozprávka stala skutočnou. Realita sa možno ukáže menej ľahká ako predstava a pomaly začnete vnímať to, že byť silným nebude vôbec také jednoduché. Opäť hľadáte odpoveď, či sen, ktorý v sebe nosíte, je iba výplodom fantázie, alebo je volajúcou výzvou od Režiséra k naplneniu Jeho scenára. Ak budete skutočne chcieť a nebudete si zapchávať uši srdca, odpoveď nájdete úplne zreteľne. A pre istotu vám ju zopakuje aj niekoľkokrát, aby vás uistil. Istota potom odplavuje obavy a necháte sa unášať plánom, ktorý v podstate vôbec nepoznáte. Nebojíte sa urobiť krok do neistoty. O tom je viera. O tom je dobrodružstvo s Bohom. A takto začína môj príbeh :)

6 komentárov:

  1. Majka - Boží pokoj, istota a ochrana nech je stále s Tebou! Si vyvolené Božie dieťa pre veľké veci, tak len smelo vpred, Boh s Tebou Majka :o))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Majka, chcem Ťa poprosiť, aby si na túto stránku dala aj č. účtu kde by sme Ťa mohli finančne podporovať... myslím, že to nie je zlý nápad, čo povieš? :o)
    Mám Ťa rada a budeme sa za Teba modliť a veľmi sa teším ešte na naše osobné stretnutie pred odchodom. BOH ŤA ŽEHNAJ, moja malá sestrička! Tvoja Janička

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem dievčatá :) Momentálne neviem povedať nič viac, asi strácam slová čím je tá realita bližšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Príbeh už začal... Majka a dievčatá (Renátka,Majka2) sú momentálne v Keni a čakajú na lietadlo do Južného Sudánu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ostatná správa z dnešného rána 5:50

    Sme na letisku v Nairobi a budeme odlietať do Rumbeku v Juž. Sudáne. Na mieste budeme až podvečer...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Info v kocke pre všetkých (do času vloženia nového príspevku)

    Sme v Tonj. Je obdobie dažďov. V tomto krásnom Južnom Sudáne sa neviem dopracovať k signálu, miestny operátor má pokrytie len miestami a kedy ako, pripojenie na internet je skôr nemožné ako možné. Ak niekedy vôbec je, tak strašne pomalé. Vďaka za modlitby... cítime to
    Myslím na Vás :)

    OdpovedaťOdstrániť