utorok 11. septembra 2012

Posledný týždeň prázdnin.



10.09. 2012
9.-12. deň v Tonj

        Dlhšie som nič nenapísala. Dni začali naberať akýsi stereotyp, aj keď sú ešte týždeň prázdniny. Klavír učím aj cez víkend, keďže vidím záujem a nedá sa stihnúť učiť všetkých v hodinách, ktoré sú na to určené. Stereotyp neznamená nudu v tomto prípade. Stále je dôvod niečo obdivovať, pre niečo sa tešiť :)

        Dnes som našla v sprche škorpióna. Prvýkrát na vlastné oči ozajstný a živý. Zatiaľ mám rešpekt. Tohto prvého vzala Renátka do škatuľky. Bude z neho dobrý protijed na bodnutia, keď sa vypraží na oleji.
        Toto africké slnko je extra vyčerpávajúce a ak náhodou málo pijete, zloží vás to. Ako mňa. Už dva dni sa necítim dobre. Od včera večera len ležím v posteli. Málo som pila a keď sa pohybujete kade-tade, zásobu vo fľaši rýchlo vypijete a nemáte kde dočerpať. Miestni sa tiež priamemu slnku vyhýbajú. A vedia prečo. Naši chlapci sú veľmi milí, starajú sa, ako sa mám, dali mi limetku, kontrolovali, či nemám teplotu, a vedia pekne povzbudiť... ale každý sa tu bojí malárie. Opäť sa im nečudujem.
         Jeden chlapček, Iliah, je veľmi veselej povahy. Učím ho klavír. Stále mal pre mňa pripravený nejaký trik, alebo vtip a ja pre neho. Posledné dva dni je vážnejší a hanblivejší. Keď sa ho pýtam, čo sa stalo, nechcel mi povedať a nepozerá sa mi už do očí. Už viem prečo. Hanbí sa. Len mi napísal na papierik: "You are my mother."(Ty si moja mama) :) Krásne.
          Boarding je skoro prázdny. Na prázdniny tu ostalo iba 7 chlapcov. Zíva to prázdnotou a už sa neviem dočkať, keď sa deti vrátia. Aj tak... s tými, ktorí tu ostali prežívame vzácne chvíľky. Sme tu ako rodina. Nikolas mi povedal, že chce, aby som sa po roku opäť vrátila. Sú to veľmi citlivé a vzácne chvíľky. Mám pocit, že títo ľudia sú oveľa citlivejší. Napriek tomu, že sú plní hrdosti a nevedia veľmi odpúšťať, tak sa učia pomaly ale isto láske. A poniektorí dávajú veľmi cítiť lásku, ktorú v sebe majú. Lásku, ktorú máme od Boha a ktorú je krásne rozdávať ľuďom okolo seba.

5 komentárov:

  1. Majuska dnes mas meninky, tak posielame aspon malicky pozdrav zo ziliny. Myslime na teba a pevne dufame za Panbozko ta ochrani pred malariou. Majuska drzkaj sa a hlavne vela zdravia a bozieho pozehnania ti zo srdiecka prajeme

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Majuška.... všetko najlepšie k dnešným meninkám , strááááášne veľa zdravíčka prajem..a aby si bola aj nadalej šťastná aspon tak ako do teraz ;) som rada že tu píšeš niečo o sebe, aspoň vieme že si živá a zdravá.. :) cmuk.. MTR Alenka s rodinkou ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Majka :) myslim ze si stvorena pre misie :) vsetko najlepsie k meninam nech je svet co najviac farebny :) chybas nam tu :) Maťo :) myslim na teba! +++++++!!!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Majka, vsetko najsamlepsie k meninam.
    Pises uplne uzasne. Radost citat tvoje prispevky :-) Vdaka :-)
    Myslim na vas v modlitbach.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj Marika:)Dovoľ aby sme Ti k dnešným meninám popriali to najdôležitejšie hlavne veľa , veľa zdravíčka a božteky na líčka. Myslíme na Teba každý deň v modlitbách a je úžasné pre nás ako nám vieš priblížiť Afriku pre nás tak vzdialenú.Ďakujeme Ti za každý moment Tvojich dojmov a zážitkov.
    Julka Karol a Dominik

    OdpovedaťOdstrániť